Kui paljud Narva linnavolikogu keskerakondlastest liikmed said kahtlustuse toimingupiirangu rikkumises, siis soovis Keskerakonna juhtkond Tallinnas nende tagasiastumist linnavolikogust, kuni kriminaalmenetlus on lõppenud. Narva keskerakondlased vastasid sellele erakonnast lahkumisega.

"Mul on kahju. Võibolla mitte kõigist, aga mõnest kindlasti on kahju," ütles Toom. Ta ütles, et mõned narvalased arvasid vist, et peatavad ajutiselt oma liikmelisuse erakonnas, aga Keskerakonna põhikiri ei luba seda, vaid naasta soovijad peavad uuesti nullist alustama.

Mõnel on kindlasti tagasitee Keskerakonda olemas. Toom tunnistas, et on mõne inimese peale solvunud ja vajab aega, et sellest üle saada.

Toom ütles, et Narvas on üle 500 Keskerakonna liikme, seega ei saa ka peaaegu kõigi Narva keskerakondlastest linnavolikogu liikmete lahkumisel rääkida nullist alustamisest.

Mis puudutab paljude Narva elanike kriitikat keskerakondliku linnavõimu suhtes, siis meenutas Toom vene vanasõna, mille kohaselt on alati hea seal, kus meid pole. "Olen alati Narvas kuulnud, et oh, te olete nii tore inimene, meil kohalikud siin nii toredad pole. Kui ma oleks Narvas, siis see võibolla poleks nii. Alati on kusagil mujal natuke parem," ütles Toom.

Narva piirkonda juba mitu aastat juhtinud Toom kahetses, et ei taibanud omal ajal Narva keskerakondlastele teha koolitust selles osas, kuidas seadust lugeda. Paljud Narva linnavolikogu keskerakondlased nimelt ei uskunud oma kõrvu, kui kuulsid, et on ebaseaduslik hääletada linnavolikogus küsimustes, mis puudutab organisatsioone, millega nad on seotud.