Reformierakonna liige Kalle Laanet heideti nelja aasta eest Keskerakonnast välja, kuna Keskerakonna tollase esimehe Edgar Savisaare väärtused ei sobinud Laaneti omadega. Nüüd on ta Keskerakonnast Reformierakonda kolimise tõttu tagasi opositsioonis.

„Tänaseks on küll [Kesk]erakonna esimees vahetunud, kuid kui vaatame Tallinna linnas toimuvat ja kõiki avaldusi, mida on räägitud linnaosas, et midagi ei muudeta ja kõik jääb samaks, siis on keeruline arvata, et peale esimehe vahetuse midagi üleöö oleks toimunud,” sõnas Laanet.

Jüri Ratas on Keskerakonnast peaministriks Laaneti hinnangul aga ainuõige valik ja ajapikku muutub Laaneti sõnul ka erakond. Ta nentis, et opositsioonierakonna liikmena tuleb nüüd esitada konstruktiivseid küsimusi ja — nii palju kui opositsioonil võimalik — kaasa rääkida riigi juhtimisel. Laanet viitas siinkohal Ratase kõnes öeldule.

Tulevane peaministrikandidaat ütles nimelt, et ta soovib muuta poliitilist kultuuri. Praegu ei või justkui vale mees öelda õiget asja. Ratas kinnitas, et ta ei ütle seda suusoojaks, vaid mõtleb tõsiselt. „Tulevikus on oodatud kõik teie mõtted ja soovitused,” ütles ta riigikogulastele. „Konstruktiivne kriitika ja elu edasiviivad ettepanekud on oodatud juba täna.”