Kui jätkusuutlikuna näeb EKRE end olukorras, kus osad erakonnakaaslased nimetavad seda Helmede erakonnaks ning tunnevad end kõrvalejäetuna?

See on see tüüpiline Delfi ja Vahur Kooritsa küsimus, ausalt öeldes. "Osad". Kas te oskate nimetada, kes need osad on peale selle ühe inimese? Mina küll ei oska. Ma näen siin saalis pea 500 inimest, kes on väga üksmeelsed ja mingisuguseid lõhesid, vaidlusi ega vastuolusid meil ei ole. Me oleme väga jätkusuutlik erakond ja me teeme Eesti poliitilisel maastikul veel väga tõsist ilma. Oleme juba teinud ja teeme jätkuvalt. Mingi tolmu üleskeerutamine... ausalt öeldes see langeb maha ja see meid ei sega.

Mis seisukoha võtab EKRE USA rünnakute kohta Süürias ning mida arvate Yana Toomi Eesti valitsust halvustavast reaktsioonist?

Yana Toom on minu hinnangul koguaeg olnud Kremli jutupunktide edastaja ja ilmselt ta jätkub. See on Keskerakonna probleem, see ei ole meie probleem.

Mis tahes põhjustused, õigustused sellele rünnakule ka ei olnud, see rünnak selgelt destabiliseerib olukorda maailmas, toob päevakorda suurriikide vahelise konflikti tunduvalt tõsisemalt kui see on siiamaani. See rünnak oli suunatud mitte üksnes Süüria mingisuguse rühmituse või Assadi vastu, see rünnak oli sihitud ka hoiatusena Hiina ja Põhja-Korea liidritele. See rünnak oli suunatud Vene juhtkonnale, et nad teaksid, et Ameerika on riik, kes on maailmapolitseiniku rollis tagasi. Nüüd on küsimus selles, missuguseid samme omalt poolt astuvad teised suurriigid, eelkõige tuumariigid Hiina ja Venemaa. Loomulikult oleks meeldivam elada maailmas, kus niisuguseid asju ei toimu, aga me elame maailmas, kus niisugused asjad toimuvad ja Eesti peab siit tegema oma järeldused ja meile on väga selge see, et Eesti peab kindlasti tõhustama oma kaitsevõimet, tegelema nende küsimustega ja mitte lootma ainult liitlaste peale.

Mida tegi aga EKREst välja visatud Maria Kaljuste valesti ning kas Helmesid tuleb kritiseerida?

Kuulge jätke järele, meid võib kritiseerida. Selles ei ole üldse mingi küsimus. Aga küsimus on, kuidas kritiseeritakse. Kui inimene lekitab meediale, sealhulgas Delfile, meie juhatuse koosoleku materjale; kui inimene käib kaebamas ja valetamas erakonna peale meedias, siis sellisel inimesel ei ole kohta. Juhatuse otsus oli väga üksmeelne, juhatuses öeldi selgelt välja: meie ei saa seda inimest usaldada ja meie temaga koos minna edasi ei saa.