Riigikogu õiguskomisjon arutas tänasel istungil Edgar Savisaare kriminaalmenetluse raames kogutud piiratud juurdepääsuga andmete lekkimist ajakirjandusse ning õiglase kohtupidamise tagamist.

Sinisalu ei soovinud spekuleerida, kelle poolt Edgar Savisaare kohtuasja materjalid meediasse lekkisid. "Küll ma võin kinnitada, et mul on täis veendumus, et need materjalid ei ole lekkinud kaitsepolitseist või prokuratuurist," kinnitas Sinisalu.

Samuti ei saanud kapo peadirektor spekuleerida, mis põhjusel kriminaalasja materjalid meediasse lekitati. "Juristina ma saan arutleda, kas see on mainekujundusprojekt või midagi muud, aga need faktid mul puuduvad, et anda sellele lõplikku hinnangut."

Sinisalu ei näe vajadust sisejuurdluse algatamiseks, et leida kinnitust, kas kaitsepolitsei võis Edgar Savisaare kriminaalasja toimikuid lekitada, sest kapo on kasutanud muid meetodeid selgitamaks, kas kapo töötajad on meediaga suhelnud.

"Loomulikult me oleme kasutanud meetmeid, et aru saada, mis on toimunud, aga sisejuurdlust me ei ole läbi viinud, küll aga vaadanud ja kasutanud muid õiguslikke võimalusi, et selgitada, kas keegi meie töötajatest võis suhelda ajakirjanikega, kas ta pidi suhtlema või miks ta suhtles, aga antud asjas me ei näe mitte midagi sellist, et keegi oleks suhelnud sel teemal ajakirjanikega," selgitas kapo peadirektor.

Riigikogu õiguskomisjoni istungil osalesid komisjoni liikmete ja Sinisalu kõrval ka peaprokurör Lavly Perling, siseminister Andres Anvelt ja justiitsminister Urmas Reinsalu.