Herkel ei olnud nõus kriitikaga, et Vabaerakonnal ei ole sõnumeid. "Vabaerakond on väga selge süsteemivälise jõuna toonud esile neid sõnumeid, millest suured erakonnad ei taha kõneleda, alates korruptsioonist ja demokraatiast ja lõpetades riigivalitsemise ja poliitika kulude kokkuhoiuga," ütles Herkel.

Küll aga leidis ta, et erakond peab parandama tööd meediaga, vastavad sammud ka lähiajal astutakse.

Ta ütles, et kui siin mõned grupid mõtlevad erakonna loomise peale, siis ka Vabaerakond on avatud ja kui põhiväärtused klapivad, siis saab koostööd teha küll.

"Peaministrikandidaadi toomine väljast ei ole ka üldse mitte välistatud. Küsimus on selles, kuivõrd suudame koondada süsteemivälist jõudu, mis klassikaliste kivistunud peavooluerakondade kõrval peab olemas olema. EKRE-t oma paremääruslikus ideoloogias pean peavooluerakondade hulka kuuluvaks," ütles Herkel.

Kui 12. mail valiti Herkel Vabaerakonna juhiks, siis toona jäi ta üksi kandideerimata, vastaskandidaat Artur Talvik loobus, mistõttu ilmselt jäid mingid asjad lahendamata.

Mida arvab ta Artur Talviku viimastest sammudest? "Tüli on palju öeldud. Artur Talvikuga olen rääkinud avatult, oleme suhelnud. Tema mõned pressiavaldused on mind ehmatanud, siis olen kuulnud, et ta ei ole päris seda mõelnud või öelnud. Seda tähtsam on, et temaga saab otse rääkida," ütles Herkel.

Ta ütles, et riigikogu valimistel on Vabaerakonna potentsiaaliks kogemus ja valmisolek teha rasket tööd.