SuperAlko kliendikaardiga koos sai jaanipäeva puhul tasuta kaasa kingituse. SuperAlkos oli laupäeval ka kõige rohkem rahvast.

Pärnust Riia poole sõites on vahetult Läti piiri taga on lausa kolm suurt alkopoodi. Hinnatase tundub neis olevat lausa sendipealt ühtlane. Kaks poodi on vanad tuttavad, Alko 1000, mis on lähim piirile ja SuperAlko pood jääb silma aga suurusega.

Kolmas pood, GOALKO avati vaid pool aastat tagasi. Tegemist on "ekspress tüüpi" kauplusega, kus kliendil võiks kuluda poes aega vähem.

Goalko kaupluse omanik Veljo sõnas, et nii lühikese aja peale on järeldusi käibenumbrite osas teha vara. Maksudest rääkides muutus Veljo tõsiseks ja märkis, et aktsiisipoliitikas tehtud vigade parandamine uute vigade tegemisega on vastutustundetu ning võib kokkuvõtteks maksumaksjale vägagi kalliks maksma minna.

Aktsiisidega mängimine annab vale signaali

SIA Aldar Latvia (Super Alko) juhatuse liige Lauri Uibo rääkis, et tema meelest tuleks inimeste tarbimist mõjutada eelkõige teadlikkuse kasvatamisega ja üritades alkoholi mitte väärtustada. "Aktsiisidega mängimisega saavutatakse pigem soovitule vastupidine tulemus," kommenteeris ta kestvat alkorallit.

"Kui mingite toodete või teenuste hinda muudetakse kunstlikult kallimaks ja kättesaadavust raskendatakse, siis muutuvad need tooted tarbija silmis väärtuslikeks ja tarbija hakkab rohkem väärtustama ka nende toodete tarbimist ja hankimist," arvas Uibo.

Kõige suurema reaalse tarbimisega on Uibo sõnul eelkõige just need riigid, kus läbi kõrgeimate aktsiiside ja raskendatud saadavuse on muudetud alkohol väärtuseks omaette.

Vaata galeriist, mida Läti alkopoodides pakuti: