Kallas kritiseeris samas eelmise valitsuse viivitust, öeldes, et vaktsineerimiskava oleks pidanud koostama juba suvel, mitte alles sügisel.

Kallas kinnitas, et endiselt on plaan, et alates maikuust saavad vaktsineerida kõik soovijad ning praegustele vaktsineerijatele - perearstid, haiglad, meditsiiniasutused - lisanduvad ajutised vaktsineerimiskeskused. Ta pidas oluliseks ka seda, et nädalavahetuseti vaktsineeritaks senisest enam inimesi.

Peaminister Kaja Kallas selgitas riigikogu ees, et üks tähtsamaid näitajaid, mida jälgida piirangute kehtestamisel, on haiglate võimekus. Ta lisas, et haiglas viibivate inimeste arv on kõrge, kuid juhitaval hingamisel olevate patsientide ja surmajuhtude arv väike, kuid märkis, et meditsiinisüsteemi tuleb kaitsta ülekoormuse eest.

"Me pole teinud lausalisi piiranguid, vaid rakendame vältimatuid piiranguid, seal, kus oht nakatuda on kõige suurem," sõnas Kallas. "Püüame vältida vigu, mis tõi eelmine koolivaheaeg."

Kallas ei väsinud rõhutamast, et kõige tõhusam meetod viiruseleviku piiramiseks on igaühe vastutustundlik käitumine.

Tänasest hakkasid kehtima valitsuse kehtestatud piirangud seoses koroonaviiruse levikuga. Praegu on küll koolivaheaeg, kuid nädala pärast tohivad koolis viibida vaid 1.-4. klassi õpilased. Teiste klasside õppijad võivad koolis viibida juhul, kui nad vajavad hariduslikke tugiteenuseid või õpetaja hinnangul õpitulemuste saavutamiseks konsultatsioone, sooritavad praktilist õpet, eksameid või teste või osalevad olümpiaadidel.

Avalikuks kasutamiseks mõeldud saunades, spaades, basseinides, veekeskustes ja ujulates tohib järgmisel kahel nädalal teha üksnes sporti, kui järgitakse sportimisele kehtestatud reegleid.

Laste, noorte ja täiskasvanute huvihariduses, huvitegevuses, täiendkoolitusel, täiendõppel, noorsootöös ning sportimisel ei ole rühmaviisiline tegevus vähemalt kahel järgmisel nädalal lubatud.