Vesna tänahommikustel andmetel oli vahistatud 188 inimest, kelle hulgas olid erinevate Valgevene ja välismaa meediaväljaannete esindajad. Mõned hiljem vabastati. Vahistatute hulgas on ka Venemaa kodanik, vahendab RBK.

Meeleavaldused toimusid lisaks Minskile ka teistes Valgevene linnades, Vesna andmetel Gomelis, Brestis, Pružanõs, Saligorskis, Babruiskis, Grodnas ja Stoubtsõs. Nendes linnades vahistati kokku umbes 30 inimest. Väljaanne Tut.by teatas 11 inimese vahistamisest Brestis, kus meelt avaldasid sajad. Grodnas oli meeleavaldajaid 200-300.

Tut.by andmetel vahistati kogu riigis kokku 215 inimest.

Meeleavaldusele Minskis järgnesid kokkupõrked miilitsaga. „Inimesi vahistatakse väga jõhkralt, kui keegi püüab ära joosta, niidetakse põlvili, inimene kukub asfaldile. Võidakse lüüa küünarnukiga näkku, murda käsi,” teatas Tut.by ajakirjanik kohapealt.

Minskis oli eile õhtul meeleavalduste toimumispaikade lähedal suletud kuus metroojaama.

Valgevene riiklik uudisteagentuur BelTA ei teatanud miilitsa ja meeleavaldajate kokkupõrgetest midagi. Ainus sellele teemale pühendatud eile avaldatud uudis oli, et Valgevene siseministeerium hoiatas valmisoleku kohta hoida ära kõik sanktsioneerimata protestiaktsioonid.

Valgevene keskvalimiskomisjon ei registreerinud eile presidendikandidaadiks Belgazprombanki endist juhti Viktor Babarikot, kes on praegu vahi all ja keda süüdistatakse rahapesus, maksudest kõrvalehoidmises ja altkäemaksu andmises.

Lisaks sellele ei registreerinud keskvalimiskomisjon opositsionäär Valeri Tsepkalot, kellel jäi väidetavalt puudu vajalikest toetusallkirjadest.