RIA Novosti teatel on hukkunud üks FSB töötaja. Kaks julgeolekutöötajat on rängalt vigastatud, teatas RIA Novosti õhtul.

Hommikul olid nad infot täiendanud, selle järgi sai viis inimest vigastada, sh üks tsiviilisik. RIA Novosti kinnitusel tegutses ründaja üksi ning tema identiteet on kindlaks tehtud.

TASS teatab FSB avalike suhete osakonnale viidates, et kokku on vigastada saanud viis inimest. Kas see tähendab, et kaks vigastatut on laskjad, riiklik agentuur õhtul ei täpsustanud.

TASSi teatel on Vene Föderatsiooni president Vladimir Putin olukorraga kursis. Putin andis mõne tunni eest kohalikele ajakirjanikele pika pressikonverentsi, kus sarjas muu kõrval ka Eestit. On tähelepanuväärne, et homme tähistatakse Venemaal julgeolekutöötajate päeva.

Sündmusest kirjutas pikemalt Venemaa uudistekanal RBC, kirjeldused ja videoklipid levivad ka Venemaal laialt tuntud Telegrami kanalites Mash, Baza ja 112. Algselt oli info vastuoluline.

Andmed surnute ja vigastatute kohta olid eri kanalites väga erinevad. Telegrami kanali 112 teatel tapeti kolm FSO töötajat. Telegrami kanal Baza kirjutas, et tapetud on üks liikluspolitseinik. "Selliseid andmeid meil veel pole," vastas Moskva liikluspolitsei pressiteenistus RBC küsimusele surnud liikluspolitseiniku kohta.

Telegrami kanali Mash teatel on linnas kehtestatud olukord koodnimega "Sireen", mis tähendab ohtlike kurjategijate otsimist. Moskvas on kasutusele võetud tugevdatud turvameetmed, ütles FSB-le lähedalseisev allikas RBC-le. FSB-s ja siseministeeriumi üksustes kutsutakse inimesi tööle tagasi, sündmuskohal on väidetavalt rakendatud erimeetmed: mobiilsidet segatakse.

FSB pressiteenistus teatas RIA Novosti andmetel, et ründaja on tapetud.

Sündmuspaika saabusid eriväelased, nähtub Twitteris avaldatud videost.

Kuulus Vene blogija Ilja Varlamov, kes on südnmuspaiga lähedal, teatas oma Telegrami kanalil, et julgeolekujõud läksid aeglaselt, kilpe kandes FSB hoonesse.

Vene propagandaportaal Sputnik kirjutas, et ründajaid olevat olnud kolm, nad olid relvastatud automaatidega.

Moskva kesklinnas tule avanud püssimees on tapetud, tema isikut tuvastatakse, teatas föderaalne julgeolekuteenistus FSO.

RIA Novosti teatel on kriminaalasi algatatud korrakaitsjate tapmise katset puudutava paragrahvi alusel.

Kaks FSB ametnikku said tulistamise ajal raskelt vigastada, teatas Venemaa tervishoiuministeeriumi pressiesindaja meediale.

Teated hukkunute kohta on ikkagi vastuolulised: REN-TV andmetel on surnud kaks, näiteks Izvestia teatel aga kolm inimest.

Sputnik kirjutab, et tulistamine algas FSB peakorteri vastuvõtualal. Pärast seda põgenenud arvatav(ad) laskja(d) Bolšaja Lubjanka tänavale ja sulgenud endid ühte hoonesse.

Telegrami kanali 112 teatel tapeti kolmest ründajast kaks, kolmas jätkas tulistamist.

Vene propaganda-televisioonikanal RT teatab, et tulistamisest on liikvel kaks võimalikku versiooni. Ühe kohaselt tungisid FSB hoone vastuvõtualale kolm tundmatut ja avasid kohe tule. Teise versiooni kohaselt ei pääsenud nad uksest sisse, tulistamine algas lähedalasuvas parklas. Tulevahetuses vastuvõtu valvuriga hukkus kaks ründajat. Üks ründajatest jooksis aga tänavale, kus jätkas tulistamist. Siis saanud surma liikluspolitseinik, kes oli valvel FSB maja vastas.

Ründajal õnnestunud joosta umbes 300 meetrit tänava Kuznetski Most lõppu, ta pööranud sealt Vorovsky väljakule, aeg-ajalt jälitajaid tulistades. Sis jooksnud viimane ellujäänud tulistaja mööda Bolšaja Lubjanka tänavat, sisenenud majja nr 2 ja sulgenud end ühte tuppa. Sealt andnud ta jälitajate pihta tuld, kuni viimaks surma saanud. RT ei täpsusta, kumb versioon nende arvates tõenäolisem on või milliestest allikatest need saadud on. Sündmuse ümber on endiselt äärmiselt palju ebaselget.