Maailma suletuim riik Põhja-Korea on pandeemia tõttu veelgi suletumaks muutunud. Juba mitu kuud ei lasta üle piiri isegi riigi majanduse jaoks elutähtsaid veoseid, aga reisijate liikumisest ei saa üldse juttu olla, vahendab Meduza.

Pandeemia alguses sõitis suurem osa välisdiplomaate Põhja-Koreast minema, sealhulgas ka Vene diplomaadid. Kohale jäänutel tuli arvestada karmide piirangutega: Pyongyangist ei tohi välja sõita, avalikke kohti ei tohi külastada ega ühistransporti kasutada.

Veebruari lõpus otsustasid Venemaa saatkonna töötajad ja nende perekonnaliikmed, kokku kaheksa inimest, kodumaale naasta. Alguses sõitsid nad 32 tundi rongiga ja siis kaks tundi bussiga piirile lähima asulani. Põhja-Korea ja Venemaa vaheline piir kulgeb mööda Tumannaja jõge. Üle selle maantee- ega jalakäijate sildu ei ole, on vaid üks raudteesild. Et jõgi ületada, läks vaja dresiini.

„[Oli vaja] aegsasti valmistada vanker, panna see relssidele, paigutada sellele asjad, panna istuma lapsed ja teele,” teatas Venemaa välisministeerium oma Telegrami kanalis.

Dresiiniga sõitsid diplomaadid üle kilomeetri. Reis lõppes edukalt, Vene poolel võtsid nad vastu välisministeeriumi esindajad Vladivostokist. Primorje krai saadetud bussiga viidi diplomaadid lennujaama.