Hiina riikliku tervishoiukomisjoni andmetel tõusis kinnitatud nakantunute arv 37 198-ni. Viimase 24 tunni jooksul registreeriti 89 surma ja 2656 uut haigusjuhtumit, enamik neist viiruse epitsentris Hubei provintsis. Hubei provintsi pealinnas Wuhanis suri koronaviirusesse reedel ka USA kodanik, vahendab ajaleht The New York Times.

2002. aastal samuti Hiinast alguse saanud SARS-i epideemia tappis üle maailma kokku 774 inimest. Väljaspool Mandri-Hiinat on seni teada vaid kahest koronaviiruse surmast - üks Hongkongis ja teine ​​Filipiinidel.

Ajalehega rääkinud arstid usuvad, et epideemia ohvrite ja nakatunute arv on tegelikult kõrgem, kuna haiglad on tõsise pinge all.

Uute haigusjuhtude arv riigis on hakanud stabiliseeruma, kuid Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) ametnikud hoiatasid, et nendest numbritest ei tasu liiga palju välja lugeda, märkides, et Wuhan ja Hubei on endiselt keset "väga intensiivset haiguspuhangut".

"Ennustuste tegemiseks on veel väga, väga vara," ütles WHO tervisealaste hädaolukordade programmi tegevjuht Michael Ryan. "See on endiselt väga-väga intensiivne puhang Wuhanis ja Hubeis."

Hubeis kasutusele võetud meetmed näivad "toimivat", ütles WHO peadirektor Tedros Adhanom Ghebreyesus, kuid hoiatas, et selliste haiguspuhangute kulg on ettearvamatu. "Ma olen seda korduvalt öelnud: levik on aeglane, kuid võib kiireneda."