Lühikese viibimise ajal Bagrami lennuväljal pakkus Trump sõduritele kalkunit, poseeris fotograafidele ja kohtus Afganistanis presidendi Ashraf Ghaniga, vahendab BBC News.

Oma kõnes ütles Trump, et USA peab läbirääkimisi Talibaniga, mis tema sõnul tahab kokkulepet.

Trump ütles ka, et USA vähendab oluliselt vägede suurust Afganistanis.

18 aastat pärast USA sissetungi Talibani võimult kukutamiseks, mis järgnes 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakutele, on Afganistanis endiselt 13 000 USA sõdurit.

„Me kohtume nendega ja me ütleme, et see peab olema relvarahu ja nemad ei tahtnud relvarahu teha ja nüüd nad tahavad relvarahu teha,” ütles Trump Kabuli-lähedases baasis. „Ma usun, et see ilmselt töötab niimoodi.”

Pole teada, kui sisulised need läbirääkimised on olnud. Afganistani ametnikud on nõudnud relvarahu, aga Taliban, mis kontrollib nüüd suuremat territooriumi, kui kunagi varem pärast 2001. aastat, on keeldunud otseläbirääkimistest Afganistani valitsusega kuni on sõlmitud kokkulepe USA-ga.

Talibani juhid kinnitasid, et kohtumised kõrgete USA ametnikega on toimunud Kataris Dohas alates eelmisest nädalavahetusest, aga ametlikud läbirääkimised ei ole jätkunud.

Trump kinnitas oma plaani kärpida vägede suurust umbes 8600-ni, aga ei öelnud, kui palju isikkoosseisu lahkub ja millal. „Me kavatseme jääda kuni sellise ajani, kui meil on kokkulepe või meil on täielik võit ja nad tahavad hirmsasti kokkulepet saavutada,” ütles Trump.

Trump saabus kohaliku aja järgi kell 20.30 ja lahkus enne keskööd. Valge Maja teatas, et julgeolekukaalutlustel avaldati Trumpi Twitteri kontol samal ajal postitusi, et mitte tekitada kahtlustusi pika eemalviibimise kohta.

Saabudes tervitas Trumpi USA staabiülemate ühendkomitee esimees, kindral Mark Milley.

Seejärel pakkus Trump sõduritele kalkunit ja istus nendega koos tänupüha õhtusöögile. Pärast seda poseeris Trump fotode jaoks.