Tai kaitseministeeriumi pressiesindaja ütles BBCle, et nooremallohvitser Jakraphanth Thomma ründas enne karasmust relva ja laskemoona varastamist ka oma komandöri, kelle ta tappis.

Tulistamine toimus Nakhon Ratchasima linnas, mis asub Bangkokist enam kui 250 kilomeetri kaugusel, ütles politsei pressiesindaja Kissana Phathanacharoen ajakirjanikele.

Tunnistajate videotelt on näha üht tulistamisintsidenti sealse populaarse kaubanduskeskuse lähedal. Politsei teatel varastas sõdur oma kasarmust ka sõiduki, millega ta erinevate tulistamispaikade vahel liikus.

Üheks tulistamispaigaks oli budistlik tempel.

Tulistaja varjus hiljem kaubanduskeskuse lähedusse ja teda pole veel kinni peetud. Kohalik meedia avaldas video, millelt on näha, kuidas ründaja kaubanduskeskuse ees autost välja tuleb ja inimeste pihta tule avab, sundides viimased paanikas põgenema.

Ajaleht Bangkok Post teatas, et 32-aastane kahtlustatav võttis ka pantvange, ent seda pole veel ametlikult kinnitatud. Hoone seest on kuulda tulistamist.

Kahtlustatava motiiv jääb ebaselgeks.

Ta postitas rünnaku ajal oma sotsiaalmeedia kontodele, küsides ühes Facebooki postituses, kas ta peaks alla andma.

Kahtlustav oli varem postitanud pildi püstolist koos sõnadega "on aeg erutuda" ja "keegi ei saa surma vältida".

Tema Facebooki konto on nüüd maha võetud.

Bangkok Post teatas ka, et surnud komandoülemaks oli kolonel Anantharot Krasae ning et sõjaväelaagris tapeti 63-aastane naine ja veel üks sõdur.