Plahvatuse tulemusel jäi kogu riik ilma elektrita, teatas energeetikaminister Mohammad Kharboutli. Mitmes provintsis õnnestus elektrijaamad täna hommikuks siiski tööle saada, lisas minister. Plahvatus toimus Ad Dumayri ja Adra asulate vahel ja põhjustas tulekahju, mis on praeguseks kustutatud.

Naftaministri Ali Ghanemi sõnul võis plahvatuse põhjustada terrorirünnak. USA erisaadik James Jeffries ütles juhtunut kommenteerides, et ameeriklaste hinnangul oli praktiliselt kindlasti tegu ISIS-e rünnakuga.

Kodusõjast haaratud Süüria energiavarustus on rünnakute alla langenud ka varem. Detsembris tabasid Süüria keskosas asuvaid nafta- ja gaasirajatisi arvatavad droonirünnakud, mille eest ükski rühmitus ega riik vastutust ei võtnud. Muu hulgas süütas tollane rünnak Homsi naftatöötlustehase.

Jaanuaris kahjustasid pommiplahvatused Süüria rannikul Beniase naftatöötlustehase juures asuvaid veealuseid naftajuhtmeid. Ka siis ei võtnud keegi rünnakut omaks. AP märgib, et keskvalitsus kannatab alates eelmisest aastast energiapuuduse all, kuna Lääne sanktsioonid takistavad energiakandjate importi ja enamik naftamaardlaid on USA liitlastest kurdide kontrolli all.