Seattle'i päästeameti teatel sai eile pärastlõunal aset leidnud tulistamises vigastada 27-aastane mees, kes toimetati haiglasse. Ta on stabiilses seisundis, vahendab ajaleht The New York Times.

Tunnistaja videost on näha, kuidas must sõiduauto sõidab mööda südalinna rahvarohket tänavat ristmikuni, kuhu meeleavaldajad kogunesid, protesteerimaks politseivägivalla vastu lähedal asuva Seattle'i politseijaoskonna juures.

Kui üks meeleavaldajatest püüdis sõiduautot enne rahvahulgani jõudmist peatada, avas juht tema pihta tule. Tulistaja tormas seejärel autost välja, relv käes, pannes lähedal asuvad meeleavaldajad pagema.

Osa meelavaldajatest tormas hoolimata äsjasest tulistamisest vigasaanule esmaabi osutama. Ohver ütles, et nägi nende suunas kihutavat autot ja otsustas protestijate kaitseks selle süüte välja tõmmata. Mees tunnistas, et ründas autojuhti enne, kui viimane tema pihta tule avas. "Ma kartsin, et ta kavatseb meeleavaldajatele otsa sõita."

Seattle'i politsei teatel võeti autojuht vahi alla ja ka kasutatud tulirelv on nende käes. Võimud teatasid, et neile teadaoleva teabe kohaselt ükski teine inimene intsidendis vigastada ei saanud.