Järjekorra pikkus Jędrzychowice sanitaarkontrolli punkti ees on Gazeta Wyborcza teatel väikeste vahedega juba 40 kilomeetrit. Poola piirivalve kontrollib punktis temperatuuri ja dokumente ning laseb täita ankeete.

Juba eile tuli kontrolli selles punktis oodata kuni 20 tundi. Teel pole mingit toetust, vett ega tualette. Inimesed rahuldavad oma loomulikke vajadusi maanteekraavides.

„Me ei kontrolli ainult valitud autosid, vaid kõiki inimesi, kes tahavad riiki siseneda. Igal reisijal mõõdetakse temperatuuri, igaüks peab täitma lokaliseerimiskaardi,“ selgitas Poola piirivalve pressiesindaja, major Joanna Konieczniak.

Ta rõhutas, et see kõik võtab aega ja lokaliseerimiskaardi enda täitmine võtab juba 7-20 minutit.

Poola piirivalve teatas täna, et kohtumisel valitsuse kriisijuhtimismeeskonnaga tehti otsus avada veel piiripunkte ja muuta juba tegutsevate iseloomu.

Alam-Sileesias võib Saksa-Poola piiri autoga ületada edaspidi ka Zgorzelecis. Seni teenindas see punkt vaid jalakäijaid. Piiripunktid on avatud ka Gubini ja Gubeni vahel, Słubice ja Oderi-äärse Frankfurdi vahel ning Kostrzyni ja Kietzi vahel.

Lisaks sellele avas Poola kolm uut piiripunkti Tšehhi piiril.