Moltšanovi sõnul istusid nad naisega 12. reas ja tema oli akna pool. Moltšanovil oli seetõttu väga hea vaade välgule, mis tabas lennukit pärast pilve sisenemist. Seda nägi ka lennusaatja ja teatas kohe kaptenile. Teatati, et lennuk naaseb tehnilistel põhjustel lennuväljale. Täpsemalt midagi ei selgitatud ja rohkem midagi ei teatatud.

Pärast välgutabamust laskus lennuk Moltšanovi sõnul sujuvalt. Mingit paanikat ei olnud kuni esimese kokkupuuteni maapinnaga maandumisel. Moltšanovi sõnul hakkasid naised kohe ultrahääle sagedusel karjuma. Tagantpoolt joosti ette. Nii pääses üks mees 18. reast.

Moltšanov jäi koos naisega paigale. Naine püüdis püsti tõusta ja minema joosta, aga Moltšanov käskis tal istuda, sest arvas, et paanika tekitab rüseluse. Moltšanov pani tähele lennuki põrkamist ja tule süttimist. Tuli levis kohe lennuki sisemusse.

Kui lennuk peatus, lükkas Moltšanov naist edasi. Polnud aega mõelda: aken sulas tema silme all.

„Ma olin viimane, kes välja sai. Minu taga ei olnud kedagi. Ma roomasin mõned read kätel ja põlvedel. Siis sain ma aru, et kaotan teadvust, nii et heitsin maha ja roomasin alani piloodikabiini ja äriklassi vahel. Tee oli vaba. Sel hetkel kaotasin ma naise silmist, nii et tõusin istuli, selg piloodikabiini poole, ja hakkasin teda otsima. Minu kõrval olid stjuardess ja noor mees. Ma ei oska öelda, kes ta oli, ta võis olla lennusaatja (lennukis hukkus lennusaatja Maksim Moissejev – toim). Siis hakkasid teiste reisijate käed suitsust välja sirutuma. Me tõmbasime korraga välja kolm inimest: kaks meest ja ühe naise. Kui me kolmanda inimese välja tõmbasime, käis kabiinis sähvatus. Ma küsisin noormehelt gaasimaski, et võiksin lennukisse jääda. Ta püüdis piloodikabiini pääseda, aga see oli lukus. Ma vaatasin tagasi vahekäiku ja nägin kellegi selga. Siis ütles stjuardess, et me peame välja minema, nii et me läksime välja. Ma ei tea, kuhu noormees läks, võib-olla teise väljapääsu juurde,” rääkis Moltšanov.

Moltšanov ei oska midagi öelda kohvrite kohta, mida reisijad olevat kaasa haaranud, temale neid igatahes ette ei jäänud.

Moltšanovi arvates oli nii palju ohvreid, sest tuli haaras endasse lennuki tagaosa. Tagumine väljapääs ei avanenud ja loogiliselt võttes valmistusid inimesed väljuma neile lähima väljapääsu kaudu. Hingati sisse vingugaasi, igale poole oli voolanud kütust. Välja said ainult need, kes jooksid kohe ette.