„Politseitöötajad tõkestasid koos rahvuskaardi töötajatega ühiskondliku korra rikkumise Moskva kesklinnas. Politsei territoriaaljaoskondadesse viidi uurimisele 132 inimest,” teatas Venemaa siseministeeriumi Moskva peavalitsus Interfaxile.

Politsei lisas, et lahendatakse küsimus vahistatute vastutusele võtmise kohta.

Siseministeerium teatas, et Moskva ja Peterburi võimud ei andnud korraldajatele meeleavalduste korraldamiseks luba Moskva linnapea 5. märtsi ukaasi alusel. Sellega kehtestati kõrgendatud valmisoleku režiim koroonaviiruse tõttu.

Moskvas kogunesid meeleavaldajad Puškini väljakule ja liikusid seejärel Tsvetnõi puiestee suunas, misjärel hakkas politsei neid vahistama.

Venemaa ajakirjanike liit teatas ka ajakirjanike vahistamisest meeleavaldusel ja kutsus neid vabastama. On teada ka Moskva Ühiskondliku Vaatluskomisjoni (ONK) liikme Marina Litvinovitši vahistamine. Moskva ombudsman Tatjana Potjajeva lubas küsida politseilt põhjusi meeleavaldajate vahistamise kohta Puškini väljakul.

Sanktsioneerimata meeleavaldus toimus eile ka Peterburis. Seal moodustus 600-meetrine järjekord Nevski prospektil allkirjade andmiseks konstitutsiooniparanduste vastu. Vahistamisi Peterburis ei toimunud.