Meeleavaldused puhkesid päev pärast seda, kui Hasél vahistati politseid ja Hispaania monarhiat solvanud säutsude eest, vahendab BBC News.

Tuhandetele protestijatele Madridis ja Barcelonas saadeti vastu märulipolitsei kumminuiade ja kilpidega. Kümned inimesed on vahistatud, sealhulgas vähemalt 14 Madridis ja 29 Barcelonas.

Pealinnas Madridis algas meeleavaldus rahumeelselt. Plaksutati käsi ning skandeeriti „Lõpp politseivägivallale” ja „Vabastage Pablo Hasél”.

Siis aga visati politseinikke pudelite ja kividega ning viimased vastasid pisargaasi ja kummikuulidega.

Madridi konservatiivist linnapea José Luis Martínez-Almeida mõistis vägivalla hukka ja ütles, et neil, kes reegleid ei austa, ei ole ühiskonnas kohta.

Samasugune oli vaatepilt Barcelonas, kus meeleavaldajad püstitasid barrikaade ja süütasid tänaval mööblit.

Politseinikke loobiti kivide, pudelite ja muuga, millele politsei omalt poolt vastas.

Rahutused toimusid ka Kataloonias Lleidas, mis on 32-aastase räppari kodulinn ja kus ta vahistati, ning Gironas ja Tarragonas, teatas politsei.

Hasél, kodanikunimega Pablo Rivadulla Duró, viidi vanglasse teisipäeval. Eelmisel reedel kukkus tähtaeg, kui ta pidi end ise üles andma, et hakata kandma talle 2018. aastal määratud karistust.

Politsei jooksis tormi ülikoolihoonele, kuhu Hasél oli barrikadeerunud, ja vahistas ta.

Haséli ootab üheksakuune vangistus terrorismi ülistamise ning Hispaania krooni solvamise eest säutsudes ja laulusõnades.

Vasakäärmuslike vaadetega Hasél ütles eile, et tema vahistamine vallandas vihalaine fašistliku Hispaania institutsioonide vastu.