Sajad egiptlased täitsid Kairos asuva Tahriri väljaku - 2011. aasta Egiptuse revolutsiooni tähtsaima koha -, nõudes sõjaväelasest riigipea tagasiastumist.

Meeleavaldused toimusid ka mujal riigis.

Protestid olid vastuseks president Sisi valitsuse vastu esitatud korruptsioonisüüdistustele.

Aktsiooni ajal võeti vahi alla vähemalt viis inimest, vahendab uudisteagentuur AFP.

Egiptuse ärimees ja näitleja Mohamed Ali on postitanud internetti videoseeria, milles süüdistab riigi liidrit miljonite raiskamises luksusresidentside ja hotellide peale, samal ajal kui miljonid egiptlased elavad vaesuses. Egiptus on viimastel aastatel järginud majanduses ranget kokkuhoiupoliitikat.

President Sisi lükkas reedel korruptsiooniväited ümber, kirjeldades neid kui "valet ja laimu".

Vaid mõni päev tagasi olenuks sellise aktsiooni toimumine olnud "mõeldamatu", kirjeldas sündmuste märkimisväärsust BBC korrespondent Sally Nabil.

Hispaanias paguluses elav Ali avaldas oma esimese video 2. septembril, asudes kajastama korruptsioonijuhtumeid tänases Egiptuse valitsuses. Teisipäeval postitatud videos ütles ta, et kui president Sisi neljapäeval tagasi ei astu, "tulevad Egiptuse inimesed reedel tänavatele protestima".

2013. aastal juhtis Sisi Egiptuse esimese demokraatlikult valitud presidendi Mohammed Morsi sõjaväelist kukutamist pärast tema valitsuse vastu suunatud meeleavaldusi.

Ühtlasi süüdistatakse teda oma valitsemisajal dissidentide mahasurumises ja kinnipidamises ning vangide piinamises ja tapmises, selgub inimõigusi jälgivate organisatsioonide aruannetest.