Versailles'i loss ja aed, mis sümboliseerivad riigivõimu Prantsusmaal ja on üks populaarsematest vaatamisväärsustest Euroopas, jäävad täna huvilistele suletuks, sest linna, 20 kilomeetri kaugusel Pariisist, ootatakse meelt avaldama sadu inimesi.

Yvelines'i piirkonna prefekt Jean-Jacques Brot ütles ajakirjanikele, et meeleavaldus piirdub siiski linna südames asuva avenüüga, mis ei ole palee ega kaubanduskeskuste vahetus läheduses.

Versailles' oli prantsuse revolutsiooni keskpunkt ja 1789. aasta oktoobris päädis meeleavaldajate marss seal kuningas Louis XVI troonilt kukutamise ja hukkamisega.

Aktsioonid jätkuvad hoolimata sellest, et president Emmanuel Macron tunnistas poliitilist kaotust ja oli valmis tegema olulisi järeleandmisi.

Aktsioon, mis sai oma nime autojuhtide helkurvestide järgi, sai alguse valitsuse kavatsusest tõsta kütuseaktsiisi, aga kasvas järk-järgult üle laiemaks kriitikaks tsentristliku, ärisõbraliku valitsuse aadressil.

Ametis olev, rahva seas üha ebapopulaarsem valitsus teatas, et on valmis loobuma kütuseaktsiisist ja kaaluma ka üht meeleavaldajate peamist nõuet: rikastemaksu taastamist, mis tühistati pärast president Macroni ametisseastumist pooleteise aasta eest majanduse elavdamise eesmärgil.

Aktsioonid jäävad aga üha tagasihoidlikumaks: nädala eest osales 66 000 inimest, kaks korda vähem kui nädala enne seda ja kordades vähem kui kuu aja eest.