Ohios osariigis Daytonis pühapäeva varajastel hommikutundidel tule avanud massimõrvari ohvriks langes üheksa inimest, USA võimude kinnitusel tappis ta esimesena oma õe. 27 inimest said vigastada. Veresaun võttis aega vähem kui minuti, sest selle ajaga jõudis kohale sündmuskoha lähedal viibinud politseipartull, kes lasi ründaja maha. Võimude sõnul aitas politseinike kiire reageerimine tõenäoliselt ära hoida palju ohvriterohkema tragöödia.

„Politsei tegutses viivitamatult ja tõhusalt ning lõpetas intsidendi 30 sekundiga," teatas politseiülem Richard Biehl pressikonverentsil.

Tulistajaks osutus 24-aastane Ohiost pärit Connor Betts, kes kasutas ründeks kohandatud padrunisalvega automaati. Mees kandis maski ja kõrvakaitset ning tema autost leiti veel üks haavlipüss.

Massimõrvari 22-aastane õde Megan Betts oli esimeste ohvrite seas. Biehli sõnul saabusid õde-vend sündmuskohale ühes autos, kus viibis veel kolmas isik. Veresauna eel olid nad lahku läinud. Kolmas autosviibinu sai samuti tulistamises viga.

Biehl rääkis ajakirjanikele, et intsident algas kell üks öösel Oregoni linnajaos, kus asub mitmeid baare, restorane, galeriisid, poode ja lõbustusasutusi. Ned Peppersi baari turvakaamera salvestiselt näeb, et palju inimesi oli tulnud sooja suveööd nautima. Tulistamise alguses sööstsid neist paljud baari varju.

„Kui kõnealune isik oleks Ned Peppersisse jõudnud sellise relvastuse tasemega, nagu tal oli, oleks tagajärjeks olnud katastroofiline elude kaotus," lisas Biehl. Tulistaja motiivi kohta on poliseiülema sõnul veel vara midagi ammendavat öelda. „Uurimine on alles väga varajases järgus. Öelda midagi motiivi kohta oleks praegu vastutustundetu, meil pole veel piisavalt infot," lisas Biehl.

Tulistaja kasutas ründamiseks Texasest seaduslikult ostetud relva, ka polnud ta oma varasema käitumisega kuidagi politseile silma jäänud, kui mõned liiklusrikkumised välja arvata.

Ohvrite hulgas oli neli naist ja viis meest. Nende vanused jäid 22 ja 57 eluaasta vahele, kõige noorem oli tulistaja õde.