Washingtoni politseiülem Robert Contee ütles, et surnute hulgas on naine, keda tulistas USA Kapitooliumi politsei, ja veel kolm inimest, kes surid „meditsiinilse hädaolukorra” tõttu, vahendab Associated Press.

„Üks täiskasvanud naine ja kaks täiskasvanud meest näivad olevat kannatanud erinevate meditsiiniliste hädaolukordade all, mille tagajärjel nad surid. Igasugune elu kaotamine ringkonnas on traagiline ja meie mõtted on kõigiga, keda nende kaotamine puudutas,” ütles Contee pressikonverentsil.

Perekonna teatel oli surnud naine Californiast San Diegost pärit 35-aastane Ashli Elizabeth Babbitt, kes oli abikaasa sõnul USA õhujõudude veteran, kirjutas ajaleht The San Diego Union-Tribune.

Internetis hakkasid kiiresti levima ka videod naise surmani viinud olukorrast. Ühes on näha inimesi Kapitooliumi esindajatekoja poolele viiva Speaker’s Lobby uste taga. Uste ülemine pool on klaasist ja uksed näivad olevat seestpoolt barrikadeeritud toolide ja laudadega. Inimesed taovad ukseklaase, kuni need purunevad.

Üks inimene hakkab ronima läbi katkise akna. Kõlab üksik lask ja see inimene – naine – kukub põrandale. Teda ümbritsevad teised ja hüüavad abi.

San Diegos kogunesid Babbitti kodu juurde ajakirjanikud, aga mingit liikumist seal näha ei ole.

Babbitti endine abikaasa Timothy McEntee nimetas teda suurepäraseks naiseks suure südame ja tugeva meelega. McEntee sõnul armastas Babbitt Ameerikat kogu südamest.

Ilmselt Babbittile kuuluv Twitteri konto näitab teda alusetu vandenõuteooria QAnon toetajana.

Politsei teatas, et nii korrakaitsjad kui ka Trumpi toetajad kasutasid keemilisi ärritajaid.

Politsei teatas, et leidis ka kaks torupommi, ühe demokraatide rahvuskomitee juurest ja teise vabariiklaste rahvuskomitee juurest.

Ühest sõidukist leiti püss ja Molotovi kokteil.