Eesti president Kersti Kaljulaid ütles täna, et nad leppisid Vene president Vladimir Putiniga omavahel juba mõnda aega tagasi kokku, et võiks aeg-ajalt suhelda. „Lihtsalt sellepärast, et naabritega tuleb alati rääkida," sõnas Kaljulaid. „Ka sellisel juhul, kui meil on omavahel suheldes kahtlemata põhimõttelisi erimeelsusi," lisas Eesti riigipea.

„Teil on kahtlemata õigus, et naabrite vahel on olulised kaubandussuhted. On ka aeg uuendada Euroopa Liidu, Eesti ja Venemaa vahelist EL-i eelarvest finantseeritud koostööprogrammi," rääkis Kaljulaid.

Putin oli eelnevalt öelnud, et ametnike ja ametiasutuste vaheliste kontaktide puudumine on naabrite puhul ebanormaalne. Vene president lisas, et selle tõttu on kahepoolne kaubandus viimastel aastatel kahanenud 50% võrra, ehkki viimase aasta jooksul on kaubavahetus jälle 17% võrra tõusnud.

„Eestist on saanud viimase 30 aasta jooksul multilateraalsetes organisatsioonides oluline konstruktiivne kaasarääkija ja ma olen kindel, et seetõttu on meil omavahel väga huvitav arutada ka globaalseid geopoliitilisi küsimusi," ütles Kaljulaid.