Reuters vahendab, et õnnetuses hukkus sündmuskohal vähemalt 28 inimest, nende seast 17 meest ja 11 naist. Hiljem suri üks vigastatu ka haiglas.

Samuti sai viga veel umbes samapalju inimesi. Kõik reisijad olid Saksamaa kodanikud.

Bussiõnnetus juhtus Caniço piirkonnas botaanikaaia lähistel, kus buss sõitis hotellide vahet. Bussis oli erinevatel andmetel 50-55 reisijat.

Kohalikud ajalehed vahendavad, et sündmuspaigal oli suur päästemeeskond. Bussijuht kaotas oma sõiduki üle juhitavuse, sõitis teelt välja ning maandus mägisel teel kurvist välja sõites allpool seisnud maja katusel.

Õnnetus juhtus kohaliku aja järgi kell 18.30 (Eesti aeg 20.30).

Kohaliku valitsuse asepresidendi Pedro Calado sõnul oli buss oli viis aastat vana ja teadaolevalt korras.

Saksa ajaleht Bild kirjutab, et buss rullus mitu korda üle katuse ja selle peatas alles mäenõlval olev maja. Bussi katus rebenes lahti ja reisija paiskusid nagu nukud sellest välja.

Bussis olid õnnetuse hetkel 55 reisijat, juht ja giid. Kohaliku telekanali teatel olid turistid teel hotellist Quinta Splendida provintsi pealinna Funchali.

Vigastada sai kokku 28 inimest, sealhulgas portullastest juht giid, kes viidi Funchali haiglatesse. Kolmele inimesele tehti operatsioon, kaks on haiglast välja lastud.