Vahejuhtum leidis aset Charlottenburgi linnaosas Hardenbergplatzil asuva Bahnhofi loomaaia raudtee- ja metroojaama ees pühapäeva hommikul kohaliku aja järgi kella 7:20 paiku, vahendab Deutsche Welle. Kuna kahtlustati terroriakti, toodi auto juurde alguses pommikoer, kes aga ei reageerinud.

Ajalehe Bild teatel sai vigastada seitse inimest, neist kolm raskelt. Osa vigastatutest toimetati haiglasse helikopteriga ning tunnistajate väitel jäi üks inimene ka maasturi alla kinni ning teda tuli elustada. Berliini leht Tagesspiegel kajastab, et antud koht on kodututel traditsiooniline kogunemispaik ja kolm raskelt viga saanud inimest olidki asotsiaalid.

Autojuht, 24-aastane mees, kes elab Saksamaal, peeti politsei poolt kohapeal kinni, kirjutab bz.de. On teada, et ta sõitis Eesti numbrimärkidega Mercedese maasturiga.

Mitmete pealtnägijate väitel hüüdis mees pärast õnnetust: "Palun vabandust! Palun vabandust!", edastab väljaanne. Õnnetuse põhjuseks väideti ka illegaalset autorallit, kuid see pole kinnitust leidnud.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud uurimist, ent võimude teatel ei ole esialgu alust kahtlustada terrorismi ega muid poliitilisi või usulisi motiive. Väidetavalt ületas juht kiirust ja kaotas selle tagajärjel oma sõiduki üle kontrolli.

Politsei- ja Piirivalveameti operatiivjuht Aleksandr Lind ütles, et Saksamaa politsei ja PPA on olnud omavahelises suhtluses ning koostöös selgitatakse menetluse käigus välja juhtunu üksikasjad.

"Esialgu ei ole alust kahtlustada terrorismi, teisi poliitilisi või usulisi motiive," märkis Lind. PPA lubas homme täpsustada õnnetuse üksikasju. On jätkuvalt ebaselge, mis rahvusest autojuht on.

Tagesspiegelis ilmunud artiklis on märgitud, et Berliini politsei väitel oli tegemist Kosovost pärit mehega, kel oli ka kerge joove.

Osa juhtunut pealtnäinud inimestest vajasid psühholoogilist nõustamist.

Maanteeameti andmetel puudub sõidukil kehtiv tehnoülevaatus. Mullu aprillis sattus auto Saksamaal õnnetusse, kuid pole selge, millega oli tegu ning kas süüdi oli Mercedese juht või keegi teine. Maastur registreeriti esmaselt 2010. aasta oktoobris.