Õpetamist alusta koerale juba tuttavas keskkonnas, näiteks kodus, sest seal on tal lihtne keskenduda. Põrandapind ei tohi olla libe, et koer tunneks end turvaliselt. Treenimisel kasuta positiivseid treeningmeetodeid, et koer oleks motiveeritud. Ära kunagi sunni koera käsklust sooritama!

Kuidas koerale uut käsklust samm-sammult õpetada?

1. Võta mõlemasse kätte koerale meelepärane maius ja kutsu koer enda ette.

2. Hoia kätt koera nina kõrgusel, meelita koer maiuse abil oma vasakule küljele ja sealt juba sinu selja taha.

3. Erguta ja kiida koera kogu liikumise vältel, selja taga võid koera ka premeerida.

4. Kui koer on pool ringi ära teinud ja sinu selja taha jõudnud, siis vaheta kätt. Vii oma parem käsi, kus on samuti maius, enda selja taha ja võta koer sealt vastu.

5. Nüüd meelita koer maiuse abil selja tagant oma paremale küljele ja seejärel ette tagasi.

6. Kui terve ring õnnestus, siis premeeri ja kiida koera rohkelt.

7. Korda harjutust ja lisa ka suuline käsklus, näiteks „ring“ või "ringi". Proovi harjutust juba kiiremas tempos.

8. Kui koer hakkab asjast tasapisi juba aru saama, siis proovi oma käsi tema abistamiseks kasutada aina vähem. Korda harjutust seni, kuni ühel hetkel koer enam abi ei vaja ja ta teeb seda täiesti ise.

9. Premeeri ja kiida oma koera!

Koeral on lihtsam, kui õpetad ta esialgu vaid ühtepidi ringi tegema. Hiljem võid õpetada ka teistpidi, kuid võta selleks eraldi käsklus. Samuti võid trikki proovida ka ise hoopis kükitades. Pea meeles kiita ja premeerida oma koera juba iga väikese katsetuse eest. Ära oota talt kohe perfektset tulemust. Peamine on, et koer oleks motiveeritud! Uut käsklust üle kümne minuti korraga harjutada ei tasu. Tee paus ja proovi hiljem uuesti. Harjuta, harjuta, harjuta. Harjutamine teeb meistriks!

Videos esinevate chihuahuade Matilda, Augusto ja Kennu omanik on Krista Laanet, kes juhendab chihuahuade trikikooli trikitrenne. Aastate jooksul on ta oma lemmikutele õpetanud hulga vahvaid trikke, millega külalisi üllatada. Õpeta ka sina oma koerale mõni uus trikk! See on hea viis, mille läbi koera ja omaniku vahelist kontakti ja sidet parandada.

Trikid on õpetatud hiljuti ilmunud trikiraamatu "43 trikki koertele" baasil. Raamatu kohta leiad lisa SIIT. Selle sarja eelnevad trikid leiad SIIT.