Uue triki õpetamist alusta koerale juba tuttavas keskkonnas, näiteks kodus, sest seal on tal lihtne keskenduda. Põrandapind ei tohi olla libe, et koer tunneks end turvaliselt. Treenimisel kasuta positiivseid treeningmeetodeid, et koer oleks motiveeritud ning ära kunagi sunni koera käsklust sooritama!

Kuidas koerale uut käsklust samm-sammult õpetada?

1. Võta maiused ja kutsu koer enda juurde. Säti koer seisma nii, et ta seisaks sinu suhtes risti.

2. Maiusekäsi pane koera koonu juurde ja teine käsi toeta õrnalt tema kõhu alla, takistades tal lamamast.

3. Too nüüd koonu ees olev maiusekäsi täiesti koera nina alla ja seejärel vii see aeglaselt põranda suunas, nii et koer käele järgneks. Eesmärk on saada koer esikäppadega lamama ja liigutus on sama, mida kasutatakse lamamise õpetamisel.

4. Teine käsi hoia endiselt koera kõhu all.

5. Kui koer esikäpad maha paneb, premeeri ja kiida koera rohkelt. See ongi kummardamise asend. Julgustada võid teda juba siis, kui ta maiusekäele järgneb.

6. Vabasta ta, korda harjutust ja lisa suuline käsklus, näiteks "kummarda".

7. Järgmisel korral püüa kõhu all olevat kätt aeglaselt eemaldada ja kiida koera kohe, kui ta kasvõi korraks asendit hoiab.

8. Samm-sammult proovi koera järjest vähem käega kõhu alt toetades abistada.

9. Kiida ja premeeri teda rohkelt!

10. Kinnista käsklust ja proovi seda ka teises keskkonnas.

Pea meeles kiita ja premeerida oma koera juba iga väikese katsetuse eest. Ära oota talt kohe perfektset tulemust. Peamine on, et koer oleks motiveeritud! Ühtegi uut käsklust üle kümne minuti korraga harjutada ei tasu. Tee paus, lase koeral puhata ja proovi hiljem uuesti. Harjuta, harjuta, harjuta. Harjutamine teeb meistriks!

Videos esinevate chihuahuade Matilda, Augusto ja Kennu omanik on Krista Laanet, kes juhendab chihuahuade trikikooli trikitrenne. Aastate jooksul on ta oma lemmikutele õpetanud hulga vahvaid trikke, millega külalisi üllatada. Õpeta ka sina oma koerale mõni uus trikk! See on hea viis, mille läbi koera ja omaniku vahelist kontakti ja sidet parandada.

Trikid on õpetatud hiljuti ilmunud trikiraamatu "43 trikki koertele" baasil. Raamatu kohta leiad lisa SIIT. Selle sarja eelnevad trikid leiad SIIT.