Busssijaamas toimunud jahmatava juhtumi püüdsid kinni turvakaamerad esmaspäeva varahommikul. Keskealine mees askeldas hoiukapi ümber kella poole kaheksa ajal proovides kassi kappi paigutada. Viimaks otsustas ta lemmiklooma koos puuriga pangaautomaatide kõrvale maha jätta. Mõningase viivitamise järel lahkus omanik sündmuskohalt ja enam tagasi ei tulnud. Tund aega hiljem korjasid turvatöötajad kassi üles ja lemmikloom anti viimaks üle MTÜ Loomapäästegrupile.

Heas konditsioonis sõbralik kodukass viidi arstile, kus kontrolliti ka tema kiipi. See oli olemas. Loom registrisse kantud ei olnud, mistõttu ei ole tema omanik teada. Kassi tervis on korras, ta näeb ilus välja ning veterinaararsti ja loomakaitsja Heiki Valneri sõnul ei ole kassi väärkoheldud. Tänaseks on lemmikloom leidnud endale uue kodu, kuid kassihülgaja on seni tuvastamata.

Sündmuse pealtnägijatel ja kõigil, kel on juhtunu kohta väärtuslikku informatsiooni palutakse ühendust võtta MTÜ Loomapäästegrupiga telefonil 1414 või meilitsi aadressil help@animalrescue.ee.