The Neighbourhoo” loodi aastal 2011, esimene täispikk album “I Love You” nägi ilmavalgust pärast kahte tegevusaastat. Album debüteeris Billbord 200 edetabelis 39. kohal, aga juba mõne kuu pärast saavutas laul “Sweater Weather” ennenägematu populaarsuse. Bändi liikmed on lapsepõlvesõbrad, kõik nad kasvasid üles naabruskonnas. Bändi nimeks võeti inglisekeelne kirjapilt, sest ameerikalik nimi oli juba hõivatud.

The Neighbourhood muusikat on raske määratleda ühe stiilina. Seda võib nimetada nii dark-pop`iks kui Indie-rockiks. See on segu indie, pop, hip-hop, r'n'b ja alternatiivsetest kitarrimeloodiatest. Ajakiri Rolling Stone nimetab gruppi “väga atmosfääriliseks ja melanhoolseks”, tõstes seejuures esile muusikute emotsionaalsust ja väljenduslikkust. Solist Jesse Rutherford on erakordselt karismaatiline, teda nimetatakse tihti ümbersündinud Kurt Kobainiks. Muuhulgas on grupil läbimõeldud ja väga kontseptuaalne visuaalne stiil. Mustvalge fotomotiiv ja videoklipid on omal moel saanud nende visiitkaardiks.

The Neighbourhoodi tekstid on täidetud eksistentsiaalsete motiividega. Need puudutavad väga isiklikke teemasid – inimlikud hirmud ja nõrkused, armastus ja lähedaste kaotus, edu ja vihkamine, kadedus ja kinnisideed - kõik see on esitatud rahulikul moel, pingevabalt. Jesse Rutherford räägib avameelselt isiklikest ja intiimsetest asjadest. Ta paiskab sõna-sõnalt paberile oma emotsioonid, mille järgnevad salmid ja akordid. Selline avameelsus on võitnud miljonite fännide südamed üle kogu maailma.

Kolmas album "The Neighbourhood” ilmus märtsis 2018. Albumile on valitud 12 atmosfäärilist kompositsiooni, inspireerivat, lüürilist ja romantilist r'n'b meloodiat. 11. Veebruaril esitleb grupp oma maailmaturnee “The Neighbourhood” raames albumit eesti publikule. Kontserdil Saku Suurhallis kõlavad mitte ainult uued lood, vaid esitamisele tulevad ka varasemate albumite armastatumad palad.