"See on minu jaoks hea viis stressi maandada. Küpsetasin pirukaid ka valimispäeval – tundsin, et mul ei lähe valimistel hästi. Leidsin ühe retsepti ja mõtlesin, et kui tainas kerkib korralikult, siis läheb ikkagi ilusasti. Lõpuks tainas küll kerkis, aga vedamist ikka polnud. Vot siis!"

"Küpsetan kindlasti ka vanast harjumusest. Kunagi kui raha puudu jäi, siis polnud odavamat asja kui pirukad. Kui sul on palju lapsi, siis pirukaid jagub ikkagi kõigile. Kindlasti küpsetan ka lõhna pärast, mida pirukad toovad. Olen alati arvanud, et kodus peab hea aroom olema."

Kuidas tekitada head aroomi? Yana õpetab:

TAINAS

200 g võid

2 klaasi jahu

8 supilusikatäit 20% paksu hapukoort

Näpuotsaga soola

Lõika või noaga tükkideks ja sega jahuga, kuni see muutub puruks. Lisa hapukoor ja sool ning vooli kätega, kuni tainas muutub ühtlaseks. Seejärel aseta 30 minutiks külmikusse seisma.

KANAPIRUKATE TÄIDIS

Kaks suurt kanakoiba

2-3 sibulat

Keedetud riisi (olenevalt kana kogusest ja maitse-eelistustest)

Valmistada kanapuljong, kana sealt välja võtta ja noaga peeneks hakkida. Segada hulka klaasjaks praetud sibul ja riis.

Pirukate vormimiseks sobib keskmise suurusega kruus, millega saab tainast välja lõigata ümmargused tükid. Asetada lusikaga keskele veidi täidist ja kokku voltida. Küpsetusaeg 200kraadises ahjus u 20 minutit. Pärast ahjust väljavõtmist võib pirukaid võiga määrida.

SIBULAPIRUKA TÄIDIS

10 sibulat

Näpuotsatäis muskaatpähklit, suhkrut ja soola

1 muna

3 lusikatäit hapukoort

100–200 g võid

2 näputäit juustu

Lõika sibulad tükkidest ning prae oliiviõli ja või sees läbipaistvaks (võid lisades tuleks jälgida, et liiga rasvaseks ei muutu). Lisa näpuotsatäis muskaatpähklit, soola ja suhkrut. Kanna täidis vormi ning vala peale läbiklopitud muna ja hapukoore segu. Laotada tainas pirukavormi, lisada tehtud täidis ja küpsetada u 40 minutit 200kraadises ahjus. Vahepeal, kui pirukas on enam-vähem valmis, lisa näpuotsaga ka juustu.