“Minu poole pöördus ammune tuttav Taivo Puuorg ideega, mille mõte oli sedavõrd hea, et ma tunnistasin talle kohemaid, et midagi nii mõistlikku pole ma juba ammu kuulnud” räägib Revalsi muusik Danel Pandre. „Leida aeg oma vanade sõprade jaoks, teha koos midagi lõbusat ning selle kõige käigus kontrollida oma tervist, on kõigile jõukohane ning lihtsalt teostatav ilma igasuguste ettekääneteta,” lisab Pandre.

Rain Vääna, Taivo Puuoru ning nende sõpruskonna algatatud „Pikema sõpruse päeva“ eesmärk on panna mehed iseendast rohkem hoolima ning oma tervist regulaarselt kontrollima. Nii saab elada rohkem aastaid tervena, olla õnnelikum isa, sõber veel pikkadeks aastateks või vanaisa, kes näeb ka lapselapsi.

„Soov oli luua antud heast ideest muusikapala, millega tänuväärt algatust inimesteni viia,” avab loo tagamaid viisi autor Jaanus Saago. „Ühes olime me kindlad - saame teha hea pala ainult siis, kui meil on väga tugev tekst, mis kogu mõtte kenasti kokku suudab võtta”, lisab Saago.

Mõtte oskas sõnadesse valada ei keegi muu kui Aapo Ilves. „Juurdlesin veidi, kuidas teemale läheneda. Lasin silme eest läbi oma sõbrad, nende tervise, viimased kohtumised ja jutud ning käsi haaras klaviatuuri järgi nii, et polnud mahti töö kõrvale mõeldud väikest õlutki puutuda,“ jutustab oma loometuhinast armastatud poeet ise.

Revals on oma tegemistesse sageli kaasanud toredaid inimesi, nii ka sel korral. Jaan Elgula, Tõnu Timm ja Mikk Saar, kes kõik on bändi suured poolehoidjad, tulid ideega väga hästi kaasa.

„Kui Revalsi punt minu poole pöördus ei kõhelnud ma oma „jah“ sõna andmisel hetkekski. Esiteks mulle see seltskond ja nende muusika väga meeldib ning teiseks on antud loo teema väga oluline. Olles ise hiljaaegu silmitsi seisnud väga tõsise haiguse seljatamisega, tean täpselt kui oluline on enda tervist regulaarselt kontrollida,“ räägib oma panuse andmisest Jaan Elgula.