Võistluse esimeses faasis postitatakse Eesti NATO lahingugrupi Facebooki lehele neli sõdurite poolt salvestatud muusikavideot. Esimene video postitati esmaspäeval kell 18.00. Esinejate hulgast kolm on Briti sõdurid. Neljandas muusikavideos saadab Taani relvajõudude koosseisus Eestisse paigutatud ohvitser kolleegi Taani suursaatkonnast Tallinnas, kes esitab omaenda loo, mille ta spetsiaalselt selle lauluvõistluse jaoks kirjutas.

Hääletamine algab reedel, kui kõik laulud korraga üles riputatakse ning igaüks oma lemmikule hääle saab anda. Kõige enam toetust kogunud laul kuulutatakse välja pühapäeval, 26. juulil.

Võistluse teises, järgmisel esmaspäeval käivituvas faasis kutsuvad liitlased andekaid eestimaalasi omaenda muusikavideoid salvestama ja Facebooki, Twitterisse või Instagrami postitama – teemaviitega #SingNATO. See faas vältab 3 nädalat.

Nagu ka esimese faasi puhul, kuulutatakse 20. augustil võitjana välja kõige enam tähelepanu pälvinud muusikavideo.

Mõlemale võitjale saab osaks võimalus salvestada oma muusikat professionaalses Tallinna helistuudios.

„Mul on väga hea meel, et #SingNATO võistlusele on laekunud laule mitmetest liitlasriikidest,” ütles NATO liitlaste lahingugrupi ülem Eestis kolonel Paul Clayton. „Meie sõdurid teevad väsimatult tööd selle heaks, et me alati oma missiooni täitmiseks valmis oleksime. Kuid samal ajal avaldab mulle sügavat muljet meie andekate ja mitmekülgsete sõdurite loovus ja südikus. See võistlus tõstab tugevasti mitte üksnes siia Eestisse paigutatud NATO sõdurite, vaid kogu eFP koosseisu moraali – ning ma loodan, et ka Eesti publik on sellest kaasa haaratud. See on tõesti hea näide koostööst ja pealehakkamisest. Suur tänu Taani koosseisule ja Taani saatkonnale, et nad oma osavõtuga kogu üritusele täiesti uue mõõtme andsid,“ ütles kolonel Clayton.