"Seekordne emadepäeva oli tõesti minu jaoks väga eriline. Kõikide tähtpäevade tähistamine on meie peres üldse väga olulised, seekordne emadepäeva tähistamine möödus väga suurejooneliselt," ütles esimest korda emana emadepäeva tähistanud Merit Männiste.

Sel päeval sai ta ka mitmeid üllatusi, nt lilled, kommikarbid ja kingitused. "Need meened ei olegi minu jaoks kõige olulisemad, vaid minu pojake ja emadepäeva tähistamine," lisas lauljanna.

Meriti lapse isa on EKRE poliitik Jaak Madison. Ennast Merit aga kuigi suureks poliitikahuviliseks ei pea. "Ma ei kipu avalikult sõna võtma. Aga loomulikult jälgin ühiskondlikke protsesse ning elan oma maale ja rahvale kogu hingest kaasa."

Jaaguga kohtus ta esimest korda 2018. aastal vabariigi aastapäeva puhul peetud tõrvikurongkäigul, kuhu oli esinema palutud. "Jaaguga ma seal ei suhelnud, aga ju jäin talle silma. Mõni aeg hiljem võttis ta minuga ühendust ja kutsus teatrisse. Alguses pelgasin veidi, et räägime terve õhtu poliitikast, aga tegelikult oli meil jutuainet muudel teemadel küllaga. Jaak on väga tore, laia silmaringiga, intelligentne, hooliv ja kultuurihuviline vestluskaaslane."

Enne esimesele kohtingule minemist teadis Merit, et Jaak on poliitik, aga see oli ka kõik. Nüüd hoiab ta end kursis Jaagu kohta ajakirjanduses avaldatuga. Merit ütleb, et kohati õelad kirjatükid ja kommentaarid teda ei haava. Ta lisab, et jäi rahulikuks ka eelmisel aastal pärast EKRE koalitsiooni pääsemist alanud meediasõja ajal. Merit ja Jaak valmistusid siis esimese lapse sünniks. "Nüüd on olukord minu arvates rahunemas. Inimesed, keda veendi, et kohe kukub taevas maale, nägid, et seda ei juhtunudki."

Väike Jakob sündis eelmise aasta 22. detsembril. Pojale nime valimine läinud lihtsalt. Kuna Jaagu vanavanavanaonu oli Jakob Sikenberg, kes on kuulsa Oru Pearu prototüüp teoses "Tõde ja õigus", saigi poisi nimeks Jakob. "Arvasime, et see nimi võiks hästi sobida. Ja minu meelest on beebi täitsa Jakobi nägu ka!"

Merit soovib endale tulevikus kaht-kolme last. Tema lähiaja plaanid on aga pandeemia tõttu muutunud, kuna etendusi ja kontserte ei toimu. "Praegu on tähtis, et me üheskoos kriisist võimalikult väikeste kadudega välja tuleksime. Kardetavasti on keerulisemad ajad veel ees ja on võimatu prognoosida, milliseks olukord kujuneb. Olgem head oma lähedaste ja teistegi inimeste vastu," lausub Merit.