Pool tundi enne ürituse algust olid Pallasti sillale ja Lasnamäe linnaosa valituses juurde kogunenud juba sajad linlased. Kella kuue ajal tegi Roose liinil lühikese kõnni ja proovis, kuidas see kannab. Tuleb tõdeda, et tuul oli üsna tugev, samuti võis igal hetkel vihma sadama hakata.

Närvekõditav kõnd läks hästi, teekonna keskel tegi mees isegi mõned trikid, rippudes jalalabadega kanali kohal. Kõva tuul muutis kõnni raskeks, kuid lõpuks läks kõik hästi ja Roose jõudis üle kanali. Vaid mõned minutid pärast julgustükki sooritamist hakkas ka vihma sadama, õnneks Roose selle ilmanähtusega rinda pistma ei pidanud.

Vaata lähemalt galeriist!


Jaan Roose etteaste oli sissejuhatuseks filmivõtetele Laagna kanalis ja sellega kaasnevale kultuuriprogrammile „Lasnamäe filmisuvi“, mis valmib Tallinna linna, filmitootja Funfair Films Limited ja nende siinse esindaja Osaühingu Allfilm koostöös.

Akrobaat Roose hindas katsumust väga eriliseks. „Slackline’il Laagna tee ületamine ei ole lihtne väljakutse. Esiteks on 120 meetrine distants juba sedavõrd pikk, et liini vetrumise ja kõikumise ulatus võib tuulest tingitult minna päris suureks,“ rääkis Roose. „Liinil liikumine oludes, kus 25-30 meetri sügavusel jalge all sõidavad autod, teeb tasakaalu hoidmise veelgi keerulisemaks ning on minu jaoks täiesti uudne olukord.“

Ta lisas, et igal juhul saab õhtu Laagna tee kohal olema äge ja põnev. „Loodan pakkuda meeldejääva elamuse.“

Varasemalt on Jaan Roose kõndinud 117 meetri kõrgusel Swissotel Tallinna ja Tornimäe korterelamu katuste vahele tõmmatud lindil, sooritades seal tagurpidisalto, mis läks kirja slackline’i maailmarekordina. 2015. aastal lõi Jaan kaskadöörina kaasa fantaasiafilmis „Assasin's Creed“ ning on slackliner’ina kaasa löönud Madonna kontserttuuril.