Publiku mikrofoni ette jäänud režissööri Taneli Mustonen jutustas, et üks põhjuseid, miks film osaliselt just Eestis valmib, on siinne huvitav loodus ja linnamaastikud, mis annavad linateosele rahvusvahelist mõõdet. Ta lubas, et verd näeb filmis kõvasti ja eriliseks teeb filmi siiamaani lahendamata päriselu mõrvamüsteerium.

Soome tuntud räppar Mikael Gabriel, kes on üks filmi peaosalisi, naljatles, et just tema ongi see "killer", keda linateoses jahitakse. Tal jagus ohtralt kiidusõnu eestlannast meigikunstniku Kaire Hendriksoni aadressil, kes väidetavalt talle igal hommikul ka spetsiaaalselt filmivõteteks tätoveeringud kehale maalib. Jäigi selgusetuks, kas end "pahaks poisiks" tituleerinud riimimeistri sõnades ka terake tõtt leidus, aga tema intervjuus antud soovitust kõigile koolilastele tasuks kindlasti tõsiselt võtta!

Kostüümikunstnik Anna-Liisa Liiver jäi kaamera ees arusaadavatel põhjustel napisõnaliseks, nimelt on osad filmis kasutatavad rõivad endiselt range saladuskatte all ja jõuavad avalikkuse silme ette alles 2016. aasta sügisel, mil on plaanis filmi linastus. Paarile verisele maikale õnnestus pilk peale visata sellegipoolest.

Mängufilm "Bodom" rekonstrueerib legendaarset mõrvamüsteeriumi meie naaberriigis Soomes. 1960. aasta juunis telkisid Espoos asuva Bodomi järve ääras neli teismelist. Varajastel hommikutundidel pussitas tundmatu kurjategija neist kolm surnuks, üks noormees pääses vigastustega. Pääsenu naases oma tavapärase elu juurde, kuni talle 2004. aastal kolmikmõrvas kahtlustus esitati. 2005. aasta oktoobris otsustas kohus, et noormees ei ole süüdi üheski talle esitatud süüdistuses. Juhtumi toimik on tänaseni avatud.

"Bodumi" teeb Eesti filmitööstuse jaoks eriliseks tõik, et kuigi filmi lugu, autorid ja esinäitlejad pärinevad Soomest, on film tehtud eestlaste poolt ja Eesti riigis. 30st võttepäevast tervelt 24 leiavad aset Eestis ja filmimeeskonnas, mis varieerub 45-75 inimese vahel, on 50 Eesti meeskonnaliiget.

VAATA TREILERIT:
PILGUHEIT FILMIVÕTETELE: