Kersna tõdes, et "Pealtnägija" tähendab temale sisuliselt ka elutööd.

"Eks ta on ikkagi mingis mõttes elutöö, hoolimata sellest, et Mihkli jaoks on ta kolm korda suurem elutöö! Aga koos me ta lõime ja ma ei tahaks sellest aust väga loobuda, et nagu "Pealtnägija" isa," rääkis Kersna.

Telemees arvas ka, et sisulises mõttes on saate suhtumine ja hoiak kestnud läbi aastate ehk lugu peab olema kvaliteetne, veenev ja usaldusväärne. Lisaks kiitis Kersna ka "Pealtnägija" nooremaid tegijaid, kelle teistsugune hoiak on tema arust väga hea.

"Ma just täna mõtlesin, et issand jumal, kui ma peaks täna veel jooksma ja tegema mööda Eestit 2 või 3 lugu nädalas, ma ei suudaks!"

Rääkides aga "Pealtnägija" konkurentidest Eesti telemaastikul, siis ei tahaks Kersna isiklikult kasutada ühegi saate kohta väljendit "odav koopia".

"Kas "Laser" on odav koopia? Kas "Kuuuurija" on odav koopia? Nad on teistsugused. Neid teevad teistsugused inimesed, kes mõtlevad teistmoodi ja teistsugusele publikule, mis on minu arust väga tore ja rikastab meie telepilti. Suurepärane, et Mihkel ei pea tegema selliseid lugusid, nagu teeb "Kuuuurija", nagu mina ei pidanud omal ajal tegema selliseid lugusid, nagu Võsapets tegi," arvas telemees.

Vaata rohkem Kroonika videost!

Pühapäeval möödub 20 aastat päevast, mil eetrisse läks esimene "Pealtnägija".

Rohkem kui kahekümne kolleegi abiga üritab Kersna reede õhtul kell 20.00 ETVs eetrisse jõudvas erisaates lähemalt mõista ning selgitada, milles peitub selle mitmete näitajate poolest läbi aegade Eesti edukaima telesaate fenomen.

Režissöör on Andres Lepasar, produtsent Ruth Heinmaa.