Inga Lunge, Ingrid Mänd, Liina Tennosaar, Sepo Seeman, Kalle Sepp, Siim Aimla, Ain Mäeots ja mitmed teised juuli lõpus Kiidjärvel lavastuva etenduse näitlejad ja meeskonnaliikmed kogunesid Tennossaare hauale, et võtta tem terviseks üks naps, kinnitada, et etendust tehes on neil vaid parimad kavatsused ning saada kaasa oma õnnistus.

Kalmeri lemmiku Ararati konjaki kõrvale, mis olla olnud nõukogude ajal parim saadaolev, rääkis tema tütar erinevaid lugusid isast. Näiteks tõi ta välja, kuidas Kalmer armastas sigaretilõhna, mille peale mitmed kohaolijad ka suitsu pahvisid, kuulates Liina Tennosaare lugu sellest, kuidas Kalmer omal ajal lausa palus autos suitsu teha, rõdu tütre mugavamaks sigaretitarbimiseks kinni ehitas ja üleüldiselt teisi meeleldi suitsetama ärgitas.

Tütar Liina Tennosaar rääkis hauale saabudes loo sellestki, miks isa hauakivil eesnime pole. "Ta tahtis et seal oleks autogramm. Ta pidi neid palju kirjutama ja tal oli ilus käekiri. Ta kirjutas justkui selle autogrammiga ise ka oma surmale alla," meenutas Liina lahkunud isa soovi just selline hauakivi saada.

Juulis ja augustis Kiidjärvel mängitav etendus "Vana klaver" ongi lugu Kalmer Tennosaarest - sellest, kuidas lihtsast ja südamlikust maapoisist sai saatuse tahtel lavatäht ja tuhandete lemmik. See on lugu vastamata armastuse elukestvast valust ja romantilistest unistustest, liivajooksnud suhetest, suurest ja väikesest õnnest. Uuri lähemalt SIIT.

Just sellist meest täna lugudega Rahumäe kalmistul meenutatigi, tema terviseks pits võeti, et siis proovidega agaralt jätkata.