Nahkur ütles Sakalale, et kuju autor on üks mees, kelle nime ta paraku ei tea. "Tean, et see on üks Viljandimaa mees, kes teeb selliseid ägedaid kujusid. Ta tõi meile kunagi ühe elusuuruses jänese, mille värvisin kollaseks, ja eks Jörpa läheb ka teist värvi," ütles ta.

Üllar Jörberg oli eesti laulja, kes sündis 9. juunil 1941 Tallinnas, kuid on elanud ka Viljandis. Üllar Jörberg lahkus meie hulgast 2018. aastal ja tema tuhk puistati Viljandi lossimägede nõlvale.

Seos Joala ja Jörbergi kuju vahel?

Viimasel ajal on Viljandis püstitatud kujud rohkelt meediakajastust leidnud. 30. detsembril püstitatud Jaak Joala kuju on palju poleemika tekitanud, kuna nii fännide, laulja esimese abikaasa Dorise ja lese Maire sõnul ei vasta selle tulemus Joala pärandile. Maire Joala saatis Viljandi linnavalitsusele hagihoiatuse ning nõudekirja, nõudes ausambalt Joala sümboolika eemaldamist 18. jaanuariks.

Esmaspäeval Viljandi linnavahetuses toimunud istungil otsustati anda Jaak Joalaga seotud MTÜ-le Meie Viljandi nädal aega kokkulepete sõlmimiseks laulja nimepatendi omaniku Maire Joalaga. Enne ausambaga midagi ei tehta.