Põhja päästekeskuse pressiesindaja ütles, et sadamas hetkel üks reka põleb. Põlev reka on laevade mahasõidu ala juures parklas, päästjad olid juba kustutamas mõni minut peale plahvatusi.

Pressiesindaja sõnul oli kosta väiksemaid plahvatusi, mis tekkisid rehvide lõhkemisest. Kell 18 kinnitas pressiesindaja, et kannatada keegi ei saanud.

Tallinna Sadama juht Valdo Kalm ütles Delfile, et reka oli põlema läinud D-terminali ootealal. "Uurime mis seal täpselmalt oli, ohtu terminalile ega laevadele ei ole," ütles Kalm.

Pool kilomeetrit eemal kortermajas viibinu sõnul oli kuulda kõigepealt tugevat plahvatust, misjärel ka mõnda väiksemat.

Plahvatuse järel oli kohapeal näha juba päästjaid ja politseid, kes ajasid inimesi laiali, et ei tekiks kogunemisi, pidades silmas ka koroonaviiruse leviku ohtu.


Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul võis põleng alguse saada kabiini ja haagise vahelt. Veokijuht märkas tulekahju ja sai ise kabiinist välja.

Algul oli leek väike, kuid levis siis kiirelt üle terve reka. Hetkel ei osata öelda, mis võis põlengu põhjustada.

Kohale jõudnud päästjad asusid tuld kustutama, kuid siis plahvatasid rehvid mitme pauguga. Teadaolevalt rekas ohtlikku laost ega kemikaale polnud, tõenäoliselt veeti sellega ehitusmaterjale.

Kella 18.10 seisuga nähtub, et põleng on kontrolli alla saadud, ka musta suitsu enam ei tule.