TikToki platvormil jagatud videos on näha, kuidas üks vene keelt kõnelev noormees Kirill otsustas jäädvustada videopildis oma lõbusõitu linnatänavail - ta lebas auto taha kinnitatud järelkärus, mil BMW-d juhtinud isik teda liikluses ringi sõidutas.

Politsei põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse välijuht Villu Küttner märkis Delfile, et järelkärus sõitmine on ohtlik nii kärus istuvale isikule kui ka teistele kaasliiklejatele - järsu pidurduse või muu ootamatu olukorra tekkides võib kärus istunu teele kukkuda ja väga raskelt viga saada. Halvimal juhul võib ta lausa mõne kaasliikleja rataste alla jääda.

"Liikluses sellist olukorda nähes politseipatrull kindlasti peatab sõiduki," sõnas Küttner. "Kui juht on võtnud riski sõidutada inimest selleks mitte ettenähtud viisil, saab sellise rikkumise eest teda karistada vastavalt liiklusseaduse §238-le, mis käsitleb mootorsõiduki- või trammijuhi poolt sõitjate- või veoseveo nõuete rikkumist."

Küttner teatas, et politsei selgitab kindlasti kõnealuse juhtumi täpsemaid asjaolusid ning vestleb sõidukit juhtinud isikuga.

Politsei paneb südamele

Küttner märkis, et kui kaasliiklejad märkavad liikluses rikkumist või ohtlikku olukorda, on kõige mõistlikum helistada 112 ja teatada võimaliku rikkumise toime pannud sõiduki number, asukoht ja liikumissuund.

"Nii saavad vajadusel lähedal asuvad patrullid koheselt sekkuda," sõnas ta lõpetuseks.