Esmaspäeva keskpäeva paiku sai politsei teate pealtnägijalt, et Tartus Ülikooli tänaval olevat neli keskealist eesti keeles kõnelenud meest sobimatult kõnetanud ning püüdnud möödaminnes tõugata mustanahalist noormeest. Politsei kontrollis infot kohe linna valvekaameratest ning saatis kohale patrulli, kuid juhtunu osapooled olid juba oma teed edasi läinud ning sündmuskohal neid tuvastada paraku enam ei õnnestunud. Juhtunu üksikasjade selgitamiseks alustas politsei menetlust avaliku korra rikkumist käsitleva paragrahvi alusel.

Tartu politseijaoskonna juht Veiko Järva ütles, et politsei fikseeris pealtnägija ütlused ning võttis ühendust ülikooliga selgitamaks, kas tegu võib olla nende tudengiga. Samas tegeleb politsei aktiivselt videosalvestuste täiendava analüüsiga ning otsib veel tunnistajaid, et teha kindlaks juhtunu osapooled ja muud asjaolud,“ sõnas politseijuht.

Kui kellelgi on abistavat infot avalikku korda rikkunud rohelises jopes oleva mehe või temaga samas seltskonnas liikunud kolme mehe tuvastamiseks, palutakse sest teada anda telefonil 730 8688 või e-kirjaga mati.valtna@politsei.ee