Seitse aastat tagasi läks Saku noormees Martin Tsirna oma isaga tülli ja põgenes kodust. Veel aasta vältel nähti teda mööda Sakut kondamas. Küll lasketiirus öömajal, küll keldritest sooja otsimas. Üks hetk oli ta aga jäljetult kadunud.

Möödunud aastal otsustas ühe viiekorruselise paneelmaja ühistu keldrid korda teha, koristada kokku maja alla kogunenud tarbetu kola ning revideerida keldribokse. Üht kambrit aga keegi omaks ei kuulutanud. Kuna ehitusmeestele oli vaja tööruume, otsustati see boks neile loovutada.

Kokkuklopsitud ruumi uks lõhuti lahti ja leiti Martini muumiaks muutunud surnukeha.

Varem ei märganud surnukeha keegi või märke sellest. Üheksa aastat majas elanud naise sõnul ei olnud lõhna ega muud, mis Martini surnukehast võinuks märku anda. Ega teadnud keegi majarahvast surnukeha avastamisestki midagi, kuni see uudis meediasse jõudis. Ühele naabrile küll tuli meelde, et septembris oli politseiauto trepikoja ees olnud, kuid milleks - ei tea.

Kuidas Martin keldrisse pääses, jääb saladuseks. Võib vaid oletada, et tal oli keldriukse võti olemas. Nimelt oli noormees enne isa juurde eramajasse kolimist elanud aastaid samas kortermajas koos oma emaga. Praeguseks on ema sellest majast ära kolinud.