Eile õhtul enne kella 19 fikseerisid politseinikud Tallinna-Narva maanteel Jõhvi lähistel liikunud mootorrattal Suzuki kiiruse vähemalt 141 km/h alas, kus lubatud kiiruseks oli 110 km/h. Politseipatrull sõitis kaherattalisele järele ja andis peatumismärguande, kuid tsiklijuht otsustas masinale hoogu lisada ja sõitis suurel kiirusel Jõhvi linna sisse.

Mootorrattas ületas lubatud sõidukiirust kõvasti ja tegi ohtlikke manöövreid ka Jõhvi linnas, seades ohtu nii kaasliiklejate kui ka enda elu, mistõttu kaasati juhi tabamiseks abijõude. Politseinikud proovisid mootorrattal mitme patrullsõidukiga tee ära lõigata, kuid rattur põgenes, kasutades selleks muuhulgas kõnniteid.

Pärast kümmekond minutit kestnud tagaajamist jõudis mootorratas Jõhvi linna äärel Sompa tänava lähistel asuvale tühermaale. Seal sooritas üks politseiametnik teenistusrelvast hoiatuslasu õhku, ent ka see ei peatanud ratturit. Et mootorratas tee peal seisnud betoonplokist mööda ei manööverdaks ja patrullsõidukeid seetõttu oma selja taha ei jätaks, otsustasid politseinikud tsikli tagaratast väikesel kiirusel rammida. Mootorratas kukkus pikali ning seda juhtinud mees saadi kätte.

Eile mootorrattal politsei eest põgenenud 49-aastasel mehel tuvastati haiglas kergemad põrutused ning hospitaliseerimist ta ei vajanud. Politsei pidas mehe väärteokorras kinni ja toimetab ta nädalavahetuse jooksul kohtu ette.

Lisaks sõidukiiruse ületamisele, peatumismärguande eiramisele ja muude liiklusnõuete rikkumisele pannakse mehele süüks ka nõuetekohaselt registreerimata mootorrattaga liiklemist.

Jõhvi politseijaoskonna välijuhi Uudo Sala sõnul oli mootorratta väljasurumine läbimõeldud otsus, millega hoiti ära tema võimalik tagasipöördumine linnaliiklusesse, kus ta oleks võinud tekitada tõsisema õnnetuse. „Tahtlikult kiirust ületav, korduvalt peatumismärguannet eirav, ohtlikke manöövreid tegev ja kõnniteel sõitev juht võib liikluses põhjustada väga traagilise õnnetuse. Seega pidid politseinikud võtma kiirelt vastu resoluutse otsuse, et mootorratturi teekond peatada. See võis päästa nii tsiklimehe enda kui ka juhuslikult teele sattuda võivate inimeste elu.“