Saaremaal Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maantee 128. kilomeetril juhtus eile raske liiklusõnnetus, kus esialgseil andmeil hukkus kaks naist ja väikelaps.

Politsei sai eile pärastlõunal kella 14.45 paiku teate, et Saaremaal Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maantee 128. kilomeetril Masa külas põrkasid kokku sõiduautod Volvo ja Audi.

"Esialgseil andmeil juhtus õnnetus, kui suurel kiirusel liikunud Audi roolis olnud mees ei märganud, et tema ees liikunud Volvo roolis viibinud naine asus sooritama vasakpööret ja põrkas Volvoga kokku," ütles Kuressaare piirkonnavanem Meelis Juhandi.

Avariis hukkusid Volvot juhtinud 27-aastane naine ning sõidukis viibinud 58-aastane naine ja üheksakuune laps. Audi roolis olnud 34-aastane mees ja Volvos viibinud 37-aastane naine toimetati haiglasse. Mõlema seisund on raske.

"Ligi kümme kilomeetrit enne sündmuspaika fikseerisid patrullbussis käsikiirusmõõtjaga kiirust mõõtnud politseinikud Audi kiiruseks 138 kilomeetrit tunnis. Politseinikud asusid patrullbussiga Audile järgi sõitma, kuid kaotasid selle kohe silmist ja peatumismärguannet talle anda ei jõudnud," kirjeldas Lääne prefektuuri operatiivjuht Henry Murumaa. "Politseinikud andsid kiiruseületajast teada samal maanteel töötanud teisele patrullile, et nad nende poole liikuva Audi kinni peaksid. Enne seda jõudis aga Audi juht põhjustada raske liiklusõnnetuse," lisas politseinik.

"Audit juhtinud 34-aastase mehe joobe kohta annab täpsemad vastused ekspertiis, kuid meedikute esialgse info kohaselt oli ta alkoholijoobes," sõnas Murumaa ning märkis, et mees on ka varem politsei huviorbiidis olnud.