Täna õhtul sai päästeamet väljakutse Sauele, kus kohaliku Maxima parklas oli põlema läinud koolibuss. Sündmuskohale saadeti leekidega võitlema mitu tuletõrjeautot.

Sündmust pealt näinud Delfi lugeja kirjeldas, et buss sõitis veel leegitsedeski ringi.

"Buss kihutas suurel kiirusel kell 17.00 Sauel Välja teel mulle vastu, räme tossu- ja sädemepilv oli taga," teatas pealtnägija. "Kõne tegin päästeametisse kell 17.02 , buss põles juba sõidu ajal, aga juht ei viitsinud vist peatada," väljendas lugeja imestust.

Välja tee asub Maxima parklast pealtnägija sõnutsi pea poole kilomeetri kaugusel. Tema silmis pole võimalik, et bussijuht ei märganud põlemisprotsesse juba sõidu ajal. "Mulle jäi mulje, et ta tahtis VÄGA kuskile jõuda," muheles ta tipptunni aegu aset leidnud vaatemängu kirjeldades, kus tossav ja sädemeid pritsiv buss, tuli takus, üle raudtee turvalisemasse paika kihutas.

Kannatanuid pole

Päästeamet märkis, et põlengu näol oli tegemist süttinud mootoriruumiga.

„Saatsime kohale kaks tuletõrjeautot, mis peaksid leekide kustutamisega hakkama saama. Praegu ei oska veel öelda, kas buss parkis või süttis liikumise pealt, aga teame kinnitada, et õnneks polnud bussis sel ajal lapsi ning ka bussijuht põlengus viga ei saanud,” öeldi päästeametist.

Hea lugeja, kui said koolibussi põlengu pildi peale või videosse, siis saada see vihje@delfi.ee