Viraksaare poolt liikunud Škoda juht kaotas libedal teel auto üle kontrolli ja sõitis vastu Renaulti, mis liikus Maksimarketi suunas.

Kuigi sündmuskohale kutsuti päästjad ja ka meedikud, pääsesid avariis osalenud inimesed vaid ehmatusega, keegi autodesse kinni ei jäänud. Kas ja millal sellel teelõigul mõni hooldusmasin liikus, pole veel teada. Küll aga sõitis soolapuistur umbes 45 min pärast avariid Viraksaare poolt Paide suunas.

Liiklus oli ligi tund aega häiritud.

Politsei pressiesindaja andis teada, et teeolud on kohati rasked, võimalusel tasuks vältida möödasõite. Avariiteated Lääne-Virumaalt:

Kella 17.40 paiku sai häirekeskus teate, et Lääne-Virumaal Aaspere külas Tallinn-Narva maantee 83. kilomeetril takistab liiklust liinibuss, mis on tõenäoliselt tehnilise rikke tõttu seisma jäänud. Liinibussis reisijaid ei olnud, ent sõiduk takistas veidi liiklust. Politsei suunas sõidukid vastassuuna kaudu ümber ning lähiajal saabub puksiir, kes toimetab liinibussi maanteelt ära.

Kella 18.50 paiku laekus järgmine teade, et Haljala vallas Sauste külas, Tallinn-Narva tee 85. kilomeetril juhtus liiklusõnnetus, kus veoauto DAF sõitis tagant sisse sõiduautole Citroen. Kiirabi viis haiglasse tervisekontrolli Citroenis olnud 31-aastase ja 33-aastase naise. Politsei selgitas, et mõlema sõiduki juhid olid kained ja juhtimisõigusega.

Kella 19.10 ajal laekus järgmine teade, et Haljala vallas, samuti Aaspere külas, kaotas Toyota juht libedal teel masina üle kontrolli ning sõitis vastu piirdeposte. Juht viga õnneks ei saanud ning jätkas teekonda.

Sündmuskohal töötavad politseinikud toonitavad, et lumetuisk piirab nähtavust, sõidutee on kohati libe ning liiklus tihe. Turvaliseks liiklemiseks ja avariide vältimiseks tulebsõidukijuhtidel kohandada oma sõidumaneer muutlikele ilma- ja teeoludele vastavaks. Praegustes oludes tähendab see sõidukiiruse alandamist, piisava pikivahe hoidmist ning äkiliste manöövrite vältimist.