"Turvakaamera salvestiste põhjal on kahtlusalune tuvastatud. Politsei tundis ära isiku, kellega neil on varemgi kokkupuuteid olnud. Isikuga võetakse ühendust ja selgitatakse asjaolusid," lausus Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul. Ta lisas, et uurimise huvides ei ole võimalik rohkem infot jagada.

Keskkonnainspektsioon tänab inimesi, kes pardi kadumise järel abi pakkusid ja helistasid ning kinnitab, et rohkem infot praeguse seisuga ei vajata.

Turvakaamera videolt on näha, kuidas mustas jopes ja valgete pükstega mees läheneb pesale, misjärel part minema lendab ja mees pesa kallal toimetab.

Part valis sama koha pesitsemiseks juba mitmendat aastat järjest. Vaatamata Keskkonnaameti meeldetuletustele, et linnule meeldib just see koht poegade haudumiseks ning inimeste sekkumist ta ei vaja, pidas kahtlusalune vajalikuks lindu haudumisel segada ning ta pesa ära viia.

Ka mullu lõppes inimeste sekkumine sama pardi jaoks kurvalt. „Eelmisel aastal lubati pardil vähemalt lõpuni haududa ja siis otsustasid pardipere võtta kaasa loomaaktivistid, kes tahavad tegeleda loomade kaitsmisega,” tõdes Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko. „Nad ei usaldanud pardiema, kes oleks oma poegadega lihtsalt 250 meetri kaugusele jõkke jalutanud.”

Nimelt hülgab part üsna kiirelt pärast poegade koorumist pesa ja läheb vee äärde elama. Kolm poega said inimeste tegevuse tõttu selliselt kannatada, et oma loomulikku elu nad enam jätkata ei saanudki.