Mai alguses sai Lääne-Harju politseijaoskonna patrull Nõmmel patrullides kahelt naisterahvalt info, et piirkonnas liigub kahtlase sõidustiiliga sõiduk, teatas liiklusjärelevalvekeskus sotsiaalmeedias. Infot kontrollides märgati peatselt ka sõidukit ja sõidukile antud peatumismärguannet juht eiras.

Mõne aja pärast juht siiski peatus ja kontrollimisel selgus, et sõidukit juhtis kolmandatest riikidest pärit 24-aastane meesterahvas, kes politseinike sõnul igasugusest koostööst politseiga keeldus ja väitis, et pole üldse sõidukit juhtinud.

""Muinasjuttude" rääkimine siiski menetluse läbiviimist ei takistanud ja haiglas võetud analüüside tulemustest selgus, et alkoholisisaldus juhi organismis oli nii suur, et alustada tuli kriminaalmenetlust," teatas keskus.

Harju Maakohtu otsusega mõisteti 24-aastane varem karistamata mees lühimenetluse korras 30-päevane vangistus ja lisakaristusena Eesti Vabariigist väljasaatmine koos sissesõidukeeluga 5 aastaks. Lisaks tuleb isikul tasuda ka kriminaalmenetluse kulud.

Liiklusjärelevalvekeskus tänab neid nimesi, kes oma tähelepanekuid ka politseiga jagavad. "Tänu Teile on liikluses oluliselt turvalisem."