60-aastane staar, kes on mänginud nii presidente, kirjanikke kui ka jõugu liidreid, on suurel ekraanil säranud tervelt neli dekaadi. Väljaande Variety andmete kohaselt jääb mehe viimaseks filmiks seni veel pealkirjata draama, mille tegevustik leiab aset moemaailmas.

Film peaks kinodesse jõudma 25. detsembril 2017 ja tänu sellele linateosele saab Day-Lewis taas kokku Paul Thomas Andersoniga, kes lavastas kümme aastat tagasi näitlejale kuldmehikese toonud filmi "There Will Be Blood". Day-Lewise plaanidega kursis oleva isiku sõnul kavatseb näitleja veel viimase asjana aidata valmivale linateosele promo teha.

Auhinnatud näitleja ei soostunud oma pensionile jäämise põhjust avaldada. Tema pressiesindaja Leslee Dart kinnitas uudist: "Daniel Day-Lewis ei tööta enam näitlejana. Ta on äärmiselt tänulik igale aastate jooksul ette tulnud koostööle ja publikule. See on isiklik otsust ning ei tema ega tema esindajad ei kavatse rohkem seda teemat kommenteerida."

Daniel Day-Lewis on üks kolmest meesnäitlejast, kes on pälvinud kolm Oscarit (teised kaks on Walter Brennan ja Jack Nicholson) ning ainus meesnäitleja, kes on saanud kolm Oscarit peaosas: Christy Browni rolli eest 1989. aasta filmis "Minu vasak jalg" ("My Left Foot"), Daniel Plainview rolli eest 2007. aasta filmis "There Will Be Blood" ja Abraham Lincolni rolli eest 2012. aasta filmis "Lincoln".

Olgugi, et tegu on kõrgelt nõutud näitlejaga, olevat Day-Lewis oma rollide osas äärmiselt valiv ja vahel ootab ta projektide vahel lausa aastaid. Hilistel 90ndatel paistis ta mõneks ajaks näitlemist hülgavat ja asudes tööle kullerina, kuid Martin Scorseselt õnnestus veenda teda filmi "Gangs of New York" jaoks kinolinale naasma.